X
X

Sinkonta tarifi

06.12.2012 Perşembe 17:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Manisa'nın yöresel tatlarından Sinkonta tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg balkabağı
3 adet kuru soğan
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Un

 
Tarator sosu için;
4 dilim tost ekmeği
2 adet limon
1 baş sarımsak
 
Yapılışı:
2 kg balkaağıın kabukları soyulur ve dilimlenir. Fırın tepsisinin tabanı balkabağıyla boşlık kalmayacak şekilde kaplanır. Soğanlar piyazlık doğranıp bol tuzşa ovulur. 2 baş sarımsak kıyılır ve soğanlarla birlikte balkabaklarının üzerine döşenir.  1 yemek kaşığı nane serpilir. Kalan kabak dilimleri iç harcın üzerini kapatacak şekilde tepsiye dizilir. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası biraz suyla birlikte karıştırılır ve tepsiye dökülür. Yemeğin üzerine 2 çay bardağı su eklenir. Biraz un tel süzgeç yardımıyla yemeğin üzerine serpilir. 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Tarator sosou için; tost ekmeklerinin kenarları kesilip ayrılır. Ekmekler ıslatılıp robota alınır. 2 limonun suyu ve 1 baş sarımsakla birlikte robotta çekilir. Pişen yemeğin üzerine gezdirilir.
 
Sinkonta servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI