X
X

Şıralı Halka tarifi

17.05.2013 Cuma 10:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Şıralı Halka tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ litre üzüm suyu
Aldığı kadar un
Kızartmak için ;
Sıvı yağ

Yapılışı:
Aldığı kadar un 3 su bardağı  üzüm suyuyla yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Yoğrulan hamurdan halkalar yapılır ve kızgın sıvı yağda kızartılır. 1 litre üzüm suyu kaynatılır ve kızaran halkalar içine atılır. Yaklaşık 2-3 dakika birlikte kaynatılıp halkalar çıkartılır.
 
Şıralı Halka servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI