X
X

Soğan Dolması Tarifi

24.01.2014 Cuma 14:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Soğan Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg orta boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
Yarım kg orta yağlı kuzu kıyma 
1 büyük boy soğan 
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
Tuz, karabiber 
Avuç içi kadar erik pestili

Yapılışı:
Soğanların kabukları soyulup kaynar suda haşlanır. Çay kaşığı ile zedelemeden yapraklar birbirlerinden çıkartılır. Diğer tarafta kıyma, yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, salçalar karıştırılır. Yağ eklenip yoğurulur. Soğan yapraklarına doldurulup tencereye dizilir. Üzerine çok az su gezdirilir. Erik pestili su ile kaynatılarak eritilir. Yemeğin pişmesine yakın 2-3 çorba kaşığı pestil suyu gezdirilir. 10-15 dakika kaynatılır.


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI