X
X

Soğan Kebabı tarifi

18.02.2013 Pazartesi 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu kıyma
2 kilo soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Sosu için:
1 çay bardağı nar ekşisi
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
¾ bardak su
 
Yapılışı:
1 kilo kuzu kıyması karabiber ile yoğurulur. Hazırlanan köfteler dış kabukları soyulup ortadan ikiye kesilen soğanların arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Yan yana dizilerek tepsiyi doldurulur. 1 çay bardağı nar ekşisine, ¾ bardak su, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsiye dizilen Soğan kebabının üzerine nar ekşili sos dökülerek fırında pişirilir.
 
Soğan kebabı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI