X
X

Soğanlı Köfte tarifi

03.05.2013 Cuma 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bitlis'in yöresel tatlarından Soğanlı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr iç yağ
3 adet soğan
2 su bardağı simit
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tatlı kaşığı sumak tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber
1 tutam limon tuzu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Sıvı yağ
Pul biber
 
Yapılışı:
Simit (bulgurun en ince hali) ve kısırlık bulgur karıştırılır, tuz katılıp sıcak suyla ıslatılır. Islatılan bulgur aldığı kadar unla birlikte toparlanıp malzemeler biribirini tutana kadar yoğrulur. 3 adet soğan küçük küçük doğranıp suyu sıkılır. Soğan; iç yağ, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tutam karabiber ve 1 tatlı kaşığı sumak tozu (elenmiş sumak) ile yoğrulur. Yoğrulan bulgurlu dış harç içli köfte gibi açılır ve soğanlı harçla doldurulduktan sonra kapatılıp yuvarlanır. Köfteleri pişirmek için su kaynatılır ve içine 1 tutam limon tuzu atılır. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar haşlanır. Pişen köfteler servis tabağına alınır ve üzerine sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.
 
Soğanlı Köfte servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI