X
X

Sömelek Köfte tarifi

09.01.2013 Çarşamba 10:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Sömelek Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
500 gr köftelik kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kilo kemikli kuzu eti 1 silme tatlı  kaşığı tuz ile haşlanır. 1 kg köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 2’şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber, arzuya göre tuz ve biraz su ile birlikte makinede çekilir ya da çok iyi yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler etin suyunda haşlanır. Sos için; 1’er tatlı kaşığı toz kırmızı  biber ve karabiber 3 yemek kaşığı tereyağında kızdırılır. Köfteler servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilip sos dökülür.
 
Sömelek köfte servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI