X
X

Susamlı Börek

07.05.2014 Çarşamba 10:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Susamlı Börek, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamuru için:
1 yumurta + 1 yumurta akı
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2-3 damla limon suyu
2 yemek kaşığı sirke

İçi harcı için:
1 soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kg ıspanak
150 gram pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp iyice yoğurulur. Üzeri nemli bir bez ile örtülüp dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Hamurlar merdane ile
dikdörtgen şeklinde biraz kalın olacak şekilde açılır. Hamurun uzun kenarlarına bıçakla çentikler atılır. İç harç için soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Üzerine ıspanak eklenip kavrulur. Ispanaklı harç hamurların üzerine yayılır. Pastırma dilimleri dizilir. Kaşar peyniri rendesi yayılıp çentik atılan kenarlar ortada birleştirilerek üzeri kapatılır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI