X
X

Süzek Yapması tarifi

08.04.2013 Pazartesi 10:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Süzek Yapması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram dana kıyma
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapılışı:
İki su bardağı pilavlık bulgur 250 gram kıyma, ince kıyılan 1 soğan ve 4 diş sarımsakla buluşturulur. Üzerine birer yemek kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Birer tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber serpilen harca, 1 yemek kaşığı da zeytinyağı dökülür. Malzemeler iyice karıştırılıp, çiğ köfte gibi yoğurulur. Elde yuvarlanan köfteler süzgecin üzerine dizilir. Kaynayan suya tuz serpilir ve süzgeçteki köfteler üzerine koyulup kapağı kapatılır. Köfteler su bharında dağılmayacak kadar pişirilir.
 
Süzek yapması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI