X
X

Tahinli Katmer tarifi

18.04.2012 Çarşamba 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Tahinli Katmer'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
 
İçi:
1 çay bardağı tahin
6 kaşık tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
1’er su bardağı su ve süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiğince un, kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Üzerine nemli bir bez kapatılarak 30-40 dk. Beklemeye alınır. 6 kaşık tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı tavada eritildikten sonra üzerine 1 çay bardağı tahin ilave edilir. Katmer hamuru merdaneyle ince bir yufka haline getirilip üzerine tahinli iç sürülür. Yufka ortasından delinerek kenarlarda toplanır. Kenarlarda toplanan hamur yaklaşık 20 santimlik parçalara bölünür, kendi çevresinde gül şeklinde bükülerek 4-5 parçaya ayrılır ve yaklaşık 15 dakika buzlukta bekletilmeye alınır. Buzluktan çıkarılan hamurlar tekrar merdaneyle açılır ve sacda yağsız olarak arkalı önlü pişirilir. Kaşar peyniri, pastırmalı çemen ve marmelatla servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI