Tatar Böreği tarifi - Erzurum / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı- Web Özel
    (29.099 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı-2
    (32.874 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    10. Bölüm Fragmanı
    (393 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    26 Ekim Pazar Fragman
    (215 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    41.Bölüm Fragmanı
    (10.794 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Mangal partisi gümledi!
    (3.075 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Hay şansıma ......!
    (659 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Genç aşıklar yakalandılar!
    (726 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Suriyeli aileye linç girişimi!
    (423 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    27 Ekim Pazartesi Fragman
    (2.029 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Tatar Böreği tarifi - Erzurum
Tatar Böreği tarifi - Erzurum
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Tatar Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr. orta yağlı dana kıyma
6 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurt
 
Hamuru için;
2 yumurta
1 tutam kaya tuzu
1 bardak süt
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; yoğurma kabına 1 tutam kaya tuzu konulup biraz sıcak suyla birlikte tamaman eritilir (Hamurda delikler açmaması için) Üzerine 1 bardak süt dökülüp, 2 tane yumurta kırılır.  Ele yapışmayan ir kıvam alana kadar un eklenerek hamur yoğrulur. Kıvamını bulan hamur 4’e kesilir, her parça yuvarlanıp bir kabın içine konulur. Üzeri nemli bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İçi için; 2 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 6 adet çarliston biber ince ince doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. 1 yemek kaşığı biber salçası konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 adet domates rendelenip kavrulan malzemelere ilave edilir. Yarım kilo dana kıyma eklenip bir tutam tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 1 avuç reyhanla lezzetlendirilir. Yarım çay bardağı su dökülüp pişirilir.
4 bezeye ayrılan hamurun her bezesi büyük bir tepsi boyunda açılır. Her yufka 1’er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üçgen üçgen doğranır.
Ayrı bir tencerede su kaynatılır içine 1 tutam kaya tuzu atılır. Küçük üçgen şekillerde kesilen hamurlar suda makarna gibi haşlanır. Makarna gibi haşlanan hamurlar süzüldükten sonra yapışmamamaları için soğuk sudan geçirilip servis tabağına alınır. 1 büyük yemek kaşığı terayağı kızdırılıp hamurların üzerine dökülür. Yemeğin üzerine yoğurt gezdirilir ve kıymalı iç konulur.
 
Tatar Böreği servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!