Tatar Böreği tarifi - Erzurum / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    34. Bölüm
    (1.186 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (78.496 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (18.294 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (4.251 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (5.654 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (335.950 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (171.722 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (618.362 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (278.498 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.666 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Tatar Böreği tarifi - Erzurum
Tatar Böreği tarifi - Erzurum
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Tatar Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr. orta yağlı dana kıyma
6 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurt
 
Hamuru için;
2 yumurta
1 tutam kaya tuzu
1 bardak süt
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; yoğurma kabına 1 tutam kaya tuzu konulup biraz sıcak suyla birlikte tamaman eritilir (Hamurda delikler açmaması için) Üzerine 1 bardak süt dökülüp, 2 tane yumurta kırılır.  Ele yapışmayan ir kıvam alana kadar un eklenerek hamur yoğrulur. Kıvamını bulan hamur 4’e kesilir, her parça yuvarlanıp bir kabın içine konulur. Üzeri nemli bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İçi için; 2 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 6 adet çarliston biber ince ince doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. 1 yemek kaşığı biber salçası konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 adet domates rendelenip kavrulan malzemelere ilave edilir. Yarım kilo dana kıyma eklenip bir tutam tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 1 avuç reyhanla lezzetlendirilir. Yarım çay bardağı su dökülüp pişirilir.
4 bezeye ayrılan hamurun her bezesi büyük bir tepsi boyunda açılır. Her yufka 1’er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üçgen üçgen doğranır.
Ayrı bir tencerede su kaynatılır içine 1 tutam kaya tuzu atılır. Küçük üçgen şekillerde kesilen hamurlar suda makarna gibi haşlanır. Makarna gibi haşlanan hamurlar süzüldükten sonra yapışmamamaları için soğuk sudan geçirilip servis tabağına alınır. 1 büyük yemek kaşığı terayağı kızdırılıp hamurların üzerine dökülür. Yemeğin üzerine yoğurt gezdirilir ve kıymalı iç konulur.
 
Tatar Böreği servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!