X
X

Tatar Kebabı tarifi

10.05.2013 Cuma 10:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Tavuklu Göbete tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet parça kuzu kol
½ kg arpacık soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
1 adet parça kuzu kol eti düdüklüde yaklaşık 6-7 dakika haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup ince uzun doğranır. Kırmızı biberler  ve kabukları soyulan kabaklar da ince uzun doğranıp kebabın pişeceği fırın tepsisinde birleştirilir. Yarım kilo arpacık soğan ve 2 baş sarımsak eklenir. Sıvı yağ gezdirilip 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz atılır. Tüm malzemeler harmanlanır. Haşlanan etler sebzelerin üzerine yerleştirilir. Etin suyu; 3 yemek kaşığı domates rendesi ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırılıp malzemelerin üzerine dökülür. 2 adet domates halka halka dilimlenip yemeğin üzerine yerleştirilir, ortalama 180 dercedeki fırında pişirilir.
 
Tatar Kebabı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI