X
X

Tepsi Mantısı tarifi

28.02.2013 Perşembe 17:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Tepsi Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1½ yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Kırılan bir yumurtanın üzerine bir çay kaşığı tuz, un ve su eklenerek yoğurulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen mantı hamuru üzeri örtülerek dinlendirilir. İki adet soğan iç harç için doğranır ve kavurulur. Soğanların üzerine yarın kilo kıyma, birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ile bir tatlı kaşığı toz biber eklenip karıştırılır. Bir tatlı kaşığı pul biber serpilip salçalarla kavurulan kıymaya biraz da tereyağı eklenerek pişirilir. Dinlenen hamur açılarak kare kare kesilir ve içine harç koyulmadan kapatılır. Boş mantı hamurları yağda kızartılır. Kavurulan kıymalı malzemenin üzerine sıcak su koyulur. Kızaran içi boş mantıları, soğanla kıymayı kavurup üzerine su eklediğimiz iç harca dökülüp karıştırılır. Fokur fokur kaynayan tepsi mantısını karıştırarak pişirilir.
 
Tepsi mantısı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI