X
X

Tumbi tarifi

27.05.2013 Pazartesi 10:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çanakkale'nin yöresel tatlarından Tumbi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş buğday
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet soğan
¼ bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 bardak su
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
½ su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
İki patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. İki domatesinde kabukları soyulur ve doğranır. bir adet soğan ve yarım bağ maydanoz incecşk kıyılır. Zeytin yağı dökülen tavada soğan kavurulur.Kavrulan soğana dövülmüş buğday ve patlıcanlar ardında da domatesle eklenip kavurulur. Bir tatlı kaşığı tuz serpilip kavrulan malzemelere iki bardak su eklenip pişirilir. Bir kaseye zeytinyağı koyulup üzerine bir tatlı kaşığı salça koyulup çırpılarak sos hazırlanır. Bu sırada pişen yemeğe doğranan maydanozlar eklenir. Fırın tepsisi yağlanır ve suyunu çeken yemeğimiz kaşıkla üzerine dizilir ve poğaça şekli verilir. Üzerlerine salçalı sos sürülerek fırında pişirilir.
 
Tumbi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI