X
X

Yaprak Tatlısı tarifi

27.02.2013 Çarşamba 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Yaprak Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı fındık
1 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 bardak şeker
3 bardak su
 
Yapılışı:
1 adet yumurtanın üzerine, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 silme çay kaşığı karbonat ve biraz su dökülür. Tüm malzemeler karıştırılır, azar azar un dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Şerbeti için; 3 bardak şeker ve 3 bardak su kaynatılır. Fındıklar çekilir. Hamur eşit büyüklükte bezelere ayrılır. İlk beze açılır ve 4’e kesilir. Her parça; ortasından büzülerek fiyonk şekli verilir. Bir ucuna fındık yerleştirilir ve diğer uç üzerine katlanır. Kenarları güzelce kapatılan hamur yaprak şeklini alır. Kalan bezeler de aynı şekilde hazırlanır. Yaprak şeklindeki hamurlar bol sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartılıp şerbete atılır, biraz bekletilip çıkartılır.
 
Yaprak Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI