X
X

Yeşil Börek

14.05.2014 Çarşamba 12:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Yeşil Börek, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Dış Harcı İçin;
Bir avuç ıspanak
5 yemek kaşığı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin;
4 adet közlenmiş kırmızı biber
3 yemek kaşığı krem peynir
Yarım bardak çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Ispanaklar az suda yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzülür ve rondoda çekilir. Yumurtalar çırpılıp içine tuz eklenir ve çekilen ıspanak yumurtanın içine katılır. Unun üzerine kabartma tozu eklenip karıştırılır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve karışım tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir. Diğer tarafta közlenmiş biberler rondodan geçirilir. Krem peynir ve ceviz eklenir. Karışım pişen kekin üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. 15 dakika buzdolabında bekletilir. Dilimlenip servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI