X
X

Yoka Tatlısı tarifi

20.05.2013 Pazartesi 10:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Yoka Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
12 adet kuru yufka
3 su bardağı ceviz
Sıvı yağ
Şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
5 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Fırın tepsisi yağlanır. 3 su bardağı ceviz dövülür. 12 adet kuru yufka ıslatılır, araları yağlanıp çekilmiş cevizle kaplanarak üst üste dizilir. Yufkalar dizildikten sonra en son kata da bol sıvı yağ dökülür. Yoka tatlısı 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak suyla kaynatılır ve 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Yoka Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI