X
X

Yumurtalı Murtua Tarifi

18.03.2014 Salı 14:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Yumurtalı Murtua tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı un 
1 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 çorba kaşığı tuz
50 gram margarin
50 gram tereyağı 
6 yumurta

Yapılışı: 
Margarin, tereyağı ve sıvıyağ bir tavaya alınıp ısıtılır. Un eklenip kavrulduktan sonra tuz eklenir. Karışım helva gibi renk değiştirdikten sonra tava ocaktan alınır. İyice çırpılmış yumurta eklenip kaşıkla çentikler açılarak tavadaki sıcak murtuayla birleşmesi sağlanır. 

MUTFAĞIM VİDEOLARI