X
X

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi

20.03.2014 Perşembe 11:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından İrmikli Gül Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr margarin
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu 

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. Hamur, düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 3 hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. İki kenarına ceviz yerleştirilip rulo şeklinde sarılır.

Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Diğer tarafta 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon suyu bir tencerede kapağı hiç açılmadan 8-10 dakika kadar kaynatılır. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir.


MUTFAĞIM VİDEOLARI