X
X

Ispanaklı Hekimhan Mantısı tarifi

20.03.2013 Çarşamba 10:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Ispanaklı Hekimhan Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 demet ıspanak
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir. Azar azar un dökülerek sert kıvamda bir mantı hamuru yoğrulur. Hamur 2 bezeye ayrılıp açılır. Açılan hamurlar 1’er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üst üste dizilip üçgenlere kesilir. 2 demet ıspanak küçük küçük doğranır. Hamurlar 1 tutam tuz atılan kaynar suya atılır. Hamurlar; 1 taşım kaynadıktan sonra ıspanak eklenip yumuşayana kadar pişirilir. Pişen mantı süzülüp servis tabağına alınır. 1 kase yoğurt, 3 diş ezilmş sarımsakla çırpılıp mantıların üzerine dökülür. 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
 
Ispanaklı Hekimhan Mantısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI