Skip to main content

Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Acem Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)

Malzemeler:
2 ½ kase pirinç
1 ½ kg havuç
1 kg kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 kase badem
1 kase antep fıstığı
 
Yapılışı:
2 buçuk kase pirinç, tuzlu sıcak suda ıslatılır. 1 buçuk  kilo havuç kibrit çöpü gibi, 2 adet kuru soğan da yemeklik doğranır. Soğanlar pilavın pişeceği tencereye alınıp tereyağında diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Havuçların yarısı soğanların üzerine eklenir ve soğanlarla sotelenir. Et suyu eklenir ve  pirinçler tencereye alınır. 1 çay kaşığı tuz serpilip pilav pişmeye bırakılır. 1 kg kuzu eti 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Bademler , kalan havuçlar ve antep fıstığı ayrı tavalarda 1’er  yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Pişen pilav servis kabına alınır. Üzerine kavurma yerleştirilir. Havuçlar konulup, badem ve antep fıstığı serpilir.
 
Acem Pilavı servise hazırdır.