Skip to main content

Bakla Tavası tarifi

Gaziantep'in yöresel tatlarından Bakla Tavası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Bakla Tavası tarifi

Malzemeler:
1 kg bakla
500 gr. kuzu eti
1 kg taze sarımsak
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
 
İsteğe göre:
Sarımsaklı yoğurt
 
YAPILIŞI:
1 kg. bakla yıkanıp, ayıklanır. Ayıklanan baklalar kararmaması için limonlu ve unlu suya atılır. 500 gr. kuzu eti tencerede bir süre sotelendikten sonra üzerine zeytinyağı ilave edilir. Bir süre daha kavrulan etlere 1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı eklenir. 3 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Doğranan soğanlar, kavrulan etlere ilave edilerek güzelce karıştırılır. Limonlu unlu suda bekleyen baklalar süzülerek kavrulan et ve soğanlara eklenir. 1 kg. taze sarımsak yıkanıp, temizlenerek beyaz kısımları verev şekilde doğranır. (Yeşil kısımları yemeğe eklemiyoruz) Baklaların rengi dönmeye başlayınca su, biber salçası ve domates salçası eklenerek karıştırılır. Yemek isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN