Skip to main content

Çatal Kurabiye tarifi (Edirne)

Malzemeler:
125 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı şeker
23 yemek kaşığı un
Çörekotu
 
Yapılışı:
125 gr margarin eritilir. Yoğurma kabına yumurta kırılır. 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 2 çay kaşığı şeker, 3 çay kaşığı tuz, margarin ve mahlep eklenip karıştırılır. 23 kaşık un ilave edilerek hamur yoğrulur.Hamurun yarısından az bir kısmı ayrılır ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasıyla yoğrulur. Hamurlara çatal şekli verilir ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın sarısı çırpılır ve kurabiyelerin üzerine sürülür. Çörek oto serpilir. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Çatal Kurabiye servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN