Skip to main content

Ciğer Sarma tarifi

Bursa'nın yöresel tatlarından Ciğer Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Ciğer Sarma tarifi

Malzemeler:
1 kg. kuzu ciğeri
5 adet kuzu gömleği
1 demet taze soğan
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 paket dolmalık fıstık
1 ½ su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
 
Yapılışı:
Kuzu gömlekleri sıcak suda bekletilir. 1 buçuk su bardağı pirinç ıslatılır. Kuzu ciğeri zar formunda doğranır ve yağsız tavada kavrulur. 1 demet taze soğan küçük küçük doğranır ve fıstıklarla beraber kavrulmaya devam eden ciğerlere eklenir. Pirinçler süzülür ve ciğerlere eklenir. 1 silme tatlı kaşığı yenibahar, arzuya göre tuz serpilir ve 1 bardak sıcak su dökülür. İç pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Nane ve dereotu küçük küçük kıyılıp demlenen pilava eklenir, bol karabiber serpilip harmanlanır. Açılmaları için sıcak suda bekletilen kuzu gömleklerinin suyu süzülür. Her gömlek çorba kasesine yerleştirilir ve içi ciğerli pilavla doldurulur. Kasenin dışında kalan kenarlar kapatılır ve ters çevrilerek yağlanmış tepsiye alınır.  Üzerilerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
Ciğer Sarma servise hazırdır.