Skip to main content

Çullama tarifi (Manisa)

Manisa'nın yöresel tatlarından Çullama tarifi, Mutfağım programında...

Çullama tarifi (Manisa)

Malzemeler:
2 adet tavuk kalça şiş
150 gr. tavuk ciğeri
3 adet yufka
1 ½ su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
2 adet tavuk kalça şiş  haşlanıp didiklenir. 1 adet kuru soğan kıyılır. 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlara 150 gr küp küp doğranmış tavuk ciğeri eklenir ve sotelenir. 1 buçuk su bardağı pirinç  yıkanıp süzülür ve ciğerlere ilave edilir. Üzerine tavuk etleri ilave edilir, 1 tutam karabiber serpilir ve pilav pişirilir. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. Yufka kenarları  dışarıda kalacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkada  yerleştirilip pişen pilavın yarısı tepsiye alınır ve eşit şekilde yayılır. Bir kat daha yufka serilip 1 kepçe tavuk suyu ile ıslatılır. Kalan pilav da tepsiye alınır. Yufkanın tepsinin dışında kalan kenarları içe doğru katlanarak pilevın üzeri kapatılır. Kalan tavuk suyu dçkülür. Ortalamam 180 derecedeki fırında pişirilir. Dilimlere ayrılıp servis tabağına alınır.
 
Çullama servise hazırdır.