Skip to main content

Dolamber Böreği tarifi

Kütahya'nın yöresel tatlarından Dolamber Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Dolamber Böreği tarifi

Malzemeler:
Hamuru için;
Un
Su
Tuz
Nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Harcı için;
½ kg. kıyma
4 adet patates
½ soğan
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yufkası için 350 gr. tereyağı ½  çay bardağı sıvı yağ  Yoğurma kabına  un ve   yağ dökülür,  tuzu  serpilir ve  hamuru yoğrulur. Hamura arada su aktarılır. Harç için soğan kıyılır ve patatesler rendenir. Tavaya yağ koyulur ve  soğanlar tavada kavrulmaya bırakılır. Kavrulan soğanların yanına kıyma  eklenir. Maydanozlar rendelenen patateslerin üstüne alınır.
  
Böreğin hamuru eşit boyda bezelere bölünür. Bezeler dinlendirilir. Ayrı bir  tavada tereyağı ve sıvı yağ erimeye bırakılır. Dinlenmeye koyulan  bezeler açılır. Açılan beze yağlı kağıda alınır üstüne eritilen yağ gezdirilir. Baharatları eklenen harç yufkaya eşit olarak dağıtılır. Kağıt iki taraftan kaldırılarak yufka kapatılır. Ardından börek sarılır ve yağlanan fırın tepsisine gül gibi dolanarak dizilir. Dolamber  böreği ısıtılmış fırına verilir. Börek piştikten sonra üzeri yağlanır ve kesilerek servis edilir.