Skip to main content

Elmalı Pasta tarifi

Amasya'nın yöresel tatlarından Elmalı Pasta tarifi, Mutfağım programında...

Elmalı Pasta tarifi

Malzemeler:
6 adet elma
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
½  su bardağı yoğurt
½ su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudra şekeri; aldığı kadar unla toparlanana kadar yoğrulup dinlemeye bırakılır. İçi için; 6 adet elmanın kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen elmalar yarım bardak şeker eklenip suyunu çekene kadar kavrulur (yağsız) 1 su bardağı ceviz küçük küçük kıyılıp 2 yemek kaşığı tarçınla birlikte elmalara eklenir. Tüm malzemeler harmanlanır ve iç harç ocaktan alınıp soğutulur.Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır ve elde açılıp elmalı içle birlikte yarım ay şeklinde kapatıldıktan sonra tepsiye dizilir. Hamurlar 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurlar biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı pudra şekeri elenir.
 
Elmalı Pasta servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN