Skip to main content

Fincan Kadayıfı tarifi

Erzurum'un yöresel tatlarından Fincan Kadayıfı tarifi, Mutfağım programında...

Fincan Kadayıfı tarifi

Malzemeler:
Tel kadayıf
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İkiye bölünmüş ceviz içleri (ceviz içi)
 
Şerbeti için:
1 ½ su bardağı şeker
1 bardak su
 
Yapılışı:
Tatlının şerbeti için tencereye bir buçuk bardak şeker koyulur. Tencereye  bir bardak da su ilave edilerek şerbet kaynatılır.  Yanmaz bir tavaya tel kadayıfı çıtır çıtır kızartacak tereyağı  koyulur. İki yemek kaşığı  tereyağı eritilir. Tereyağı kızdıktan sonra  ılımaya bırakılır. Tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ ilave edilir. Tazeden alınan tel kadayıfı tepsinin içine nazikçe açılır. Kadayıf tellerin üzerine yağ gezdirilir ve kadayıflara iyice yedirilir. Bir fincana yarım ceviz içi koyulur ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırılarak içine sıkıştırılır. Hafif yağlanan bir fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen kadayıflar çıkarılır. Fincan kadayıfları kızartılmak üzere  fırına verilir.
 
Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbetleri gezdirilir ve servis edilir.