Skip to main content

Gliko tarifi

Erzurum'un yöresel tatlarından Gliko tarifi, Mutfağım programında...

Gliko tarifi

Malzemeler:
3 ½ su bardağı bulgur
Aldığı kadar un (3 yemek kaşığı un)
 
Üzeri için:
Yoğurt
3 diş sarımsak
Tereyağı
 
Yapılışı:
Bir tencereye 3,5  su bardağı bulgur alınır. Bulgur yıkanır ve fazla suyu dökülür. Bir tatlı kaşığı tuzun ardından bulgurun üstü kapatılır. Tencereye bir tatlı kaşığı daha tuz serperek kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Bir yandan sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Suyunu tamamen çekip yumuşayan bulgurlara 3 yemek kaşığı kadar un serpilir ve köfte harcı karıştırılır. Bulgur ve un  iyice özleştirilir. Parmak şeklinde yuvarlanan bulgur köfteleri  bir kaba dizilir ve kurumamaları için üzeri kapatılır. Glikonun üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tavada kızdırılan tereyağı gezdirilerek servis edilir.