Skip to main content

Gül Tatlısı tarifi (Çanakkale)

Çanakkale'nin yöresel tatlarından Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Gül Tatlısı tarifi (Çanakkale)

Malzemeler:
2 yumurta4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
5 bardak su
4 bardak şeker
2-3 tane karanfil
 
Yapılışı:
Şerbeti için 5 bardak suya 4 bardak şeker konur. 2-3 tane karanfille birlikte koyulaşana kadar kaynatılıp ılınmaya bırakılır.Hamuru için; yoğurma kabına 2 yumurta kırılır. 1’er su bardağıı yoğurt ve zeytinyağı eklenir. 2 çay bardağı irmik ve elenerek azar azar eklenen 4 su bardağı unla birlikte özleştirilir. 2 paket  kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan iri bezler kopartılır ve unlu zeminde açılır. Geniş ağızlı çay bardağıyla 2 daire kesilir, 3. Parça daha şüçük ağızlı bir çay bardağıyla kesilir. Elde edilen 3 yaprak uçalrı üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şekilde sarılır. Ortadan ikiye kesilip 2 adet gonca elde edilir. Goncaların yaprakları hafifçe dışa doğru açılır. Üzerlerine susam serpilip tepsiye dizilir. Tüm hamur bu şekilde açılır, her gül için  3’er yaprak kesilip sarılır (Susam güllerin üzerine serpilebileceği gibi içine de koyulabilir) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Gül Tatlısı servise hazırdır.