Skip to main content

Gül Tatlısı tarifi

Tokat'ın yöresel tatlarından Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Gül Tatlısı tarifi

Malzemeler:
 
Hamuru İçin:
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbet tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon
 
Yapılışı:
 
Şerbeti için:
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.
 
Hamur için:
Yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt  ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır.  Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra  kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur. Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir. Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN