Skip to main content

Höşmerim tarifi (Kırşehir)

Malzemeler:
1 lt. Süt
150 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
½ çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Ceviz içi
Aldığı kadar  şeker
 
Yapılışı:
Karıştırma kasesine  tuz ve iki yumurta kırılır ve çırpmaya başlanır. Kaseye süt ilave edilir. Kase sürekli karıştırılarak unu  dökülür. Bir tavada iki iri top tereyağı eritilir ve  çırpılarak sıvı kıvama gelen hamur, eriyen yağa dökülür.
 
Bir bardak şeker pişen höşmerimin üzerine yavaş yavaş gezdirilerek  karıştırmaya devam edilir. Bardakta az bir miktar şeker bırakılır. Höşmerim karıştırılıp kıvam verilirken kalan şeker de ilave edilir. Helva kıvamına gelen höşmerim servis tepsisine güzelce yayılır. Tepsinin üzerine şekeri ve ceviz içi gezdirilir. Höşmerim sunulmaya hazırdır.