Skip to main content

Kaymaçina tarifi

Bodrum'un yöresel tatlarından Kaymaçina tarifi, Mutfağım programında...

Kaymaçina tarifi

Malzemeler:
1 litre süt
8 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tutam nane
Sosu için;
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı su
 
Yapılışı:
Sosu için 8 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı suyla kahverengi renk alana kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen sosla kalıpların tabanları kaplanır. 1 litre süte 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Muhallebisi için 8 adet yumurtanın sarısı yavaş yavaş karıştırılır ve üzerine şekerli süt dökülür. Hazırlanan karışım kalıplara alınır. Kalıplar tepsiye yerleştirilir. Tepsiye kalıpları 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaymaçinalar ortalama 170 derecedeki fırında pişirilir. Pişen ikram dolapta soğutulur, servis tabağına ters çevrilir ve nane yapraklarıyla süslenir.
 
Kaymaçina servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN