Malzemeler:
5 adet patlıcan
5 adet domates
Köfte için:
500gr. Kuzu kıyma
2 adet acı kırmızı biber (2 adet isot biberi)
2 kaşık salça
1½ adet domates
1½ adet soğan
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğanlar, biberler ve domatesler ayrı ayrı rondoda çekilir. Çekilenler bir yoğurma kabına alınır. Üstüne yumuşak kuzu etinden çekilen kıyma ve 2 yemek kaşığı da domates salçası eklenir. Tüm malzemeler güzelce yoğrularak harmanlanır.
Sapı kesilen patlıcanlar çaprazlama çizilerek arasına koyulacak köfteler için cepler açılır. Harçtan alınan kıyma patlıcanların ceplerine yerleştirilir. Patlıcanlar tercihen yayvan bir bakır tencereye yatırılır. Sırtından kesilen domatesler de patlıcanlar gibi doldurularak tencereye dizilir. Tencereye sadece bir bardak su eklenerek ocağa alınır. Pişen kebaplar dağıtılmadan bir servise alınır. Kazan kebabı artık hazırdır.