Skip to main content

Kırışık Börek tarifi

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kırışık Börek tarifi, Mutfağım programında...

Kırışık Börek tarifi

Malzemeler:
Hamuru için;
1  çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
 
İçi için;
250 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
½ demet maydanoz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Börek hamuru için 1’er çay bardağı süt ve sıvıyağın üzerine 2 yumurta kırılır. 1 silme tatlı kaşığı tuz ve sirke eklenip aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
 
İçi için;
250 gr beyaz peynir ve 250 gr kaşar peyniri rendelenip karıştırılır. Yarım demet ince kıyılmış maydanoz ile harmanlanır.
4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ ile birlikte eritilir. Börek ahmuru 4 bezeye ayrılır. İlk beze incecik açılır ve üzeri yağlanıp peynirli içle kaplandıktan sonra büzülür ve katlanır. Kalan 3 beze de aynı şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan yağ böreklerin üzerine sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişilir.
 
Kırışık Börek servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN