Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarmısak
Maydanoz
Tereyağı
Yapılışı:
1 su bardağı ince bulgur kaynar suyla ıslatılır. 1 büyük kase yoğurt dövülmüş 3 diş sarmısakla çırpılır. şişen bulgurun üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı tuz serpilir ve 1 yumurta kırılır. Dolu dolu 3 yemek kaşığı unla birlikte özleşene kadar yoğrulur. Küçük parçalar kopartılıp elde sıkılarak yassılaştırılır. Tencerede su kaynatılır, içine tuz eklenir. Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Suyu süzülür. Üzerine sarmısaklı yopurt dökülür. Tereyağında biber kızdırılıp üzerine gezdirilir. Maydanozla süslenir.
Mirik Köftesi servise hazırdır.