Skip to main content

Nevzine tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine'nin tarifi, Mutfağım programında...

Nevzine tarifi

Malzemeler:

1 kg un

1 yumurta

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı tahin

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket margarin

2 yemek kaşığı sirke

2 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

2 bardak su

1 çay bardağı pekmez

 

Yapılışı:

Şerbeti için; 3 su bardağı şeker ve 2 bardak su kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınan şerbete 1 çay bardağı pekmez eklenir.

Hamuru için; margarin eritilir ve yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sirkeyi ve 2 çay kaşığı karbonatı eklenir, azar azar un ilave ederek hamur yoğrulmaya başlanır, tahin de eklenir. Hamur toparlanmaya başlayınca dövülmüş cevizler de eklenir.  Hamur fırın tepsisine alınır ve el ile bastırılarak düzleştirilir. Çatalın sırt kısmını hafifçe bastırıp hiç kaldırmadan tatlımızın üzerini dalgalı bir şekilde çizilir ve kare porsiyonlar halinde dilimlenir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlı piştikten sonra ılınmaya bırakılır. Ilınan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür.

Nevzine servise hazırdır.



Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN