Skip to main content

Nevzine Tatlısı tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Nevzine Tatlısı tarifi

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 büyük kaşık tahin
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
5.5 bardak şeker
5 bardak su
1 çay bardağı pekmez
 
Yapılışı:
1 paket margarin eritilir. Tepsiye dökülen unun üzerine erimiş yağ dökülür. Unun ortası açılarak 1 yumurta kırılır. 1 pakette kabartma tozu una serpilir. Unun üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 büyük kaşık tahin eklenir. Unlu karışımı yoğurmadan topak olacak şekilde harmanlanır. Tepsinin üzerine iyice yerleştirilen hamur bıçakla kesilerek dilimlenir. Ve fırında pişirilir. 5 bardak suya 5.5 bardak şeker eklenerek karıştırılır. 1 çay bardağı da pekmez ve birkaç damla limon eklenerek şerbet kaynatılır. Soğuyan şerbet fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.
 
Nevzine tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN