Skip to main content

Portakallı Kurabiye tarifi

Tarsus'un yöresel tatlarından Portakallı Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Portakallı Kurabiye tarifi

Malzemeler:;
6 adet portakal
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 kase şeker
1 kase ceviz
 
Yapılışı:
Hamurumuzun alacağı kadar un elekten geçirilir. 250 gram tereyağı eritilir ve 3 portakalın suyu sıkılır, 3 portakalın da kabukları rendelenir. Eritilen tereyağı portakal suyu ile soğutulur ve una dökülür. 1 paket kabartma tozu da elekten geçirilerek rendelenen portakal kabuklarıyla harca serpilir. 3 yumurta ve bir su bardağı şeker eklenerek hamur istenen kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır, 1 yumurtanın akına ve toz şekere batırılıp tepsiye dizilir. Hazırlanan kurabiyelerin üzerine ceviz koyularak fırında pişirilir.
 
Portakallı kurabiye sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN