Skip to main content

Pür Lezzet tarifi

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Pür Lezzet tarifi, Mutfağım programında...

Pür Lezzet tarifi

Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
4 adet patlıcan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 adet soğan
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Karabiber
Pul biber
 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup 1’er parmak kalınlığında dilimlenip sıvı yağ da kızartılır. Kıymaya ince ince kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, arzuya göre tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 1 silme tatlı kaşığı pul biber eklenip güzelce yoğrulur. Kızarmış patlıcan dilimleri; aralarına köfteler yerleştirilerek tepsiye dizilir. Sosu için; 2 yemek kaşığı salçaya 1’er tutam karabiber ve pul biber serpilir ve suyla kıvamı seyreltilir. Hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür. İri iri doğranmış domates ve biberlerle süslenip ortalama 200 deredeceki fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
 
Pür Lezzet servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN