Skip to main content

Şekerbura tarifi

Bakü'nün yöresel tatlarından Şekerbura'nın tarifi, Mutfağım programında...

Şekerbura tarifi

Malzemeler
İçi için:
200 gr çekilmiş fındık
200 gr şeker
 
Hamuru için:
300 gr tereyağı
1 kg un
3 adet yumurta
1 bardak süt
Kaymak
Kuru maya
 
Yapılışı:
Bir kaseye alınan una maya eklendikten sonra yumurtaları kırılır. İki kaşık kaymak eklenir.  Oda sıcaklığında beklemiş tereyağıyla beraber harç yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur, üzeri kapatılarak dinlendirilirken fırın da önceden açılır.   Yarım kilo fındık içine yarım kilo şeker eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan büyükçe bir parça koparılır, silindir haline getirilen hamur parçasından bir beze alınarak yuvarlanır. Minik beze oklavayla yavaş yavaş açılır . Bezenin ortasına fındıklı iç koyulduktan sonra bir poğaça gibi kapatılır. Son olarak şekerburanın üstü çentikler halinde sekillendirilir. Kapatılan şekerburalar tepsiye dizilir. 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
 
Üstü kıtırlaşıncaya kadar pişen tatlımız servise hazırdır.