Skip to main content

Şekerpare tarifi (Bursa)

Malzemeler:
1 kg. un
500 gr. tereyağı
6 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 kase fındık
1 kg un
 
Şerbeti için;
1 kg. şeker
1 lt. Su
½ limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için:
1 kg şeker 1 litre suyla kaynatılır. Bir iki taşım kaynayınca limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Hamur için:
Yarım kilo tereyağı kısık ateşte eritilip yoğurma kabına alınır ve biraz ılıklaşması beklenir.  Yağın üzerine un, 2 paket kabartma tozu ve 5 yumurtanın sarısı  ile 1 tane de tam yumurta eklenip karıştırılır. Tüm malzemeler özleşince 1 kg unun geri kalanı da yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
 
Fırın tepsisi yağlanır. Hamurdan bezeler alınır ve avuç içinde yuvarlanıp hafif üzerine bastırıldıktan sonra tepsiye dizilir. Hamurlarımn ortasına fındık yerleştirilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca üzerşne ılık  şerbet dökülür.
 
Şekerpare servise hazırdır.