Skip to main content

Simit Kebabı tarifi

Malzemeler:
1 kg orta yağlı zırh kıyması
1 çay bardağı ince bulgur
1 ½ adet soğan
10 diş sarımsak
Domates veya domates konservesi
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 çay bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatılır. Soğan ve 6-7 diş sarımsak ince ince kıyılıp bulgura eklenir. 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber serpilip bulgur karıştırılır. Kıyma baharatlarla lezzetlenen bulgurla birlikte iyice yoğrulur. Eller ıslatılır ve kıymadan iri parçalar alınıp şişe geçirilir. Kıymaya şekil verildikten sonra şiş çekilir ve hazırlanan köfteler fırın tepsisine dizilip ortalama 200 derecede pişirilir. Sosu için; yarım soğan ve 4-5 diş sarımsak ince ince kıyılıp kavrulur. Üzerine 1 buçu kavanoz domates konservesi veya 5-6 adet rendelenmiş domates eklenip bir iki taşım kaynatılır. Pişen sos servis tepsisine dökülür, kebaplar üzerine yerleştirilir.
 
Simit Kebabı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN