Skip to main content

Su Böreği tarifi

Rize'nin yöresel tatlarından Su Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Su Böreği tarifi

Malzemeler:
Hamuru için:
6 adet yumurta
½ kahve fincanı süt
½ kahve fincanı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
500 gram dil peyniri
1 bağ maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
6 yumurta yoğurma kabına kırılır. Üzerine yarım fincan süt dökülür ve çırpılmaya başlanır. Aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulmaya başlanır. Bir tencerede tereyağı eritilir. Masanın üzerinde de yoğurulup istenen kıvama gelen hamurdan bezeler kesilir. Yuvarlanan bezeler un serpilerek açılır ve yufka haline getirilir. Yufkaları haşlayacağımız su tuz serpilerek kaynatılır, yanına da soğuk su dolu bir kase alınır. Yarım kilo dil peyniri incecik doğranır, kıyılan maydanozlarla buluşturulur. Yufkalar tek tek sıcak suda haşlanıp soğuk suda şoklanır. Sıkılan yufka tepsiye dizilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. 4 kat yufka bu şekilde hazırlanır. Yufkaların üzerine peynirli maydanozlu harç dökülür. Yine haşlanıp şoklanan yufkalarla harcın üzeri kapatılır. Böreğin üzerine bolca tereyağı sürülür ve fırında pişirilir.
 
Su böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN