Skip to main content

Sütlü Çekme tarifi

Iğdır'ın yöresel tatlarından Sütlü Çekme'nin tarifi, Mutfağım programında...

Sütlü Çekme tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı süt
1 kase hurma
1 çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı sarıyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
Tarçın
Toz şeker
Yapılışı:
2 tatlı kaşığı tuz eklenen 3 su bardağı pirinç, sıcak suda bekletilir, yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı sarıyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edilir. Öte yandan 4,5 su bardağı süt kaynatılır ve kavrulan pirinçlerin üzerine dökülür, pişmeye bırakılır. 1 kase hurma küçük küçük doğranır, 1 çay bardağı kuru üzümle birlikte pilavın yalnızca bir kısmıyla karıştırılır, pilavımız demlenmeye bırakılır. Üzerine tarçın ve toz şeker karışımı serpilir.
Sütlü Çekme, servis hazırdır.