Skip to main content

Yoğurt Çorbası tarifi (Erzurum)

Malzemeler:
1 kase aşurelik buğday
2 yemek kaşığı dana kıyma
5 kepçe yoğurt
1 kepçe yoğurt kaymağı
4 yemek kaşığı un
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam aş otu veya dereotu
 
Yapılışı:
1 kase aşurelik buğday haşlanır. Ayrı bir tavada küçük küçük kıyılmış soğan 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavrulur. 2 büyük yemek kaşığı dana kıyma biraz tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle birlikte yoğrulup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Hazırlanan köftelr pembeleşmeye başlayan soğanla birlikte sotelenir. Derin bir kabın içine 5 kepçe yoğurt konup üzerine 1 yumurta kırılıp karıştırılır. 4 yemek kaşığı un eklenp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Haşlanmış buğdayın üzerine meyane yavaş yavaş dökülür, devamlı karıştırılır. Biraz daha sıcak suyla kıvamı ayarlanır. 1 tutam aş tu veya dereotu çorbaya eklenir.  Kaynayınca köfteler konulur.