X
X

İnebolu Kaşık Helvası tarifi

08.06.2012 Friday 11:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından İnebolu Kaşık Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 ½ su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı
 
Yapılışı:
250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır. Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur. Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur. Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.
 
İnebolu Kaşık Helvası servise hazırdır.