X
X

Kayısı Dolması tarifi

26.06.2012 Salı 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kayısı Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg kuru kayısı
400 gr ceviz
200 gr kaymak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
Toz antep fıstığı
 
Yapılışı:
Kuru kayısılar 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerle suyunu çekene kadar haşlanır. Haşlanan kayısıların ortası açılır, kaymak ve 1 ceviz içi yerleştirilip kapatılır. Kayısıları üzeri toz antep fıstığıyla süslenir.
 
Kayısı Dolması servise hazırıdr.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI