X
X

Kiliçe tarifi

20.04.2012 Cuma 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Kiliçe'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ paket maya
2 yumurta
1 ½ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı margarin Baharat karışımı (zencefil, mahlep, tarçın, karbonat, hindistan cevizi, karabiber, karbonat)
Alabildiğince un
 
Yapılışı:
Yarım paket maya, birkaç kaşık süt ve toz şekerle karıştırılır. Üzerine sırasıyla 1,5 su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı baharat karışımı ve 2 yumurtanın akı eklenerek elde karıştırılır ve alabildiğince un eklenip yoğrulur. Orta ısıdaki fırında mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra fırından çıkarılır, yassı bir şekil vererek bıçakla çörek dilimleri kesilir. Yağlanan fırın tepsisine yerleştirilip üzerine 2 yumurtanın sarısı sürülür. Kiliçe çörekleri fırına verilir ve 150 derecede pişirilir.
 
Kiliçe servise hazır hale gelir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI