X
X

Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarması tarifi

25.04.2012 Çarşamba 10:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tekirdağ'ın yöresel tatlarından Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr asma yaprağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı ince bulgur
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranır. Zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine salça eklenir. Üzerine ıslatılmış yarım  su bardağı pirinç ve kırmızı mercimek ilave edilir. Biraz daha ksavrulan dolma harcına kimyon, yenibahar ve karabiber eklenir. 2 su bardağı sıcak su dolma harcına dökülür ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.Asma yaprakları sıcak suda bekletilir. Pişen doma harcına nane ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Dolma harcı soğuduktan sonra asma yapraklarına yerleştirilip muska şeklinde iri iri sarılır. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı dökülür ve tabak kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
 
Kırmızı Mercimekli Yaprak Dolması servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI