X
X

Nar Ekşili Barbunya tarifi

14.05.2012 Pazartesi 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Nar Ekşili Barbunya'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr barbunya
2 havuç
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
½ fincan nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Karabiber
 
Yapılışı:
300 gram barbunya akşamdan ıslatılır. Düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlanır. 3 diş sarımsak ve 1 demet maydanoz çok küçük olmayacak şekilde doğranır. 2 havuç küp küp doğranır, düdüklü tencerede 1 fincan suyla 2 dakika haşlanarak yumuşatılır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur, üzerine sarımsaklar ve barbunyalar alınır. Malzemelere 1 yemek kaşığı biber salçası ilave ederek birkaç dakika karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra maydanoz, yarım fincan nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz, birer tutam kimyon ve karabiber ilave edilir. Nar Ekşili Barbunya, servise hazırdır. 

MUTFAĞIM VİDEOLARI